Minilening

In België is er ook nog zoiets als de minilening. Veel komt deze niet meer voor, maar wie er eentje nodig heeft kan deze nog altijd krijgen. Er zijn dus nog wel wat aanbieders actief in deze tak van de leningen, waarbij overigens een lening simulatie overbodig is. De lening simulatie is overbodig in deze tak van de leningen omdat er eigenlijk helemaal niets valt te simuleren. Kosten worden namelijk al direct naar jou toe gecommuniceerd als je aangeeft wat je precies zou willen lenen. En hierin heb je niet zo heel veel te kiezen, want bij een minilening houdt het namelijk al zeer snel op en moet je dan ook blij zijn als je zo’n 800 euro kan lenen. Dit zijn de bedragen waarbij het namelijk al ophoudt met een minilening en afgaande op de naam is dat natuurlijk weinig verrassend.

Minilening afsluiten en aflossen

Ondanks dat het een minilening is werkt het met het afsluiten ervan niet zo heel anders als de reguliere leningen. Waar het verschil echter wel in zit is dat aanvragen vaak bijzonder snel worden behandeld en dat er verder ook vaak niet heel erg kritisch naar wordt gekeken. Dit kan zowel als voordeel alsmede ook als nadeel worden beschouwd. Voor de consument is het natuurlijk bijna altijd wel een voordeel, maar het nadeel hierbij is echter wel dat de minilening zodoende ook bij de verkeerde doelgroep terecht kan komen, welke eigenlijk niet zouden moeten zijn gerechtigd om geld te lenen. Hierbij kun je denken aan mensen die op de zwarte lijst staan. Het kan dus met de minilening 2 kanten op.

Bij het aflossen hoef je geen rekening met flinke kosten te houden, want die zijn er bij de minilening eigenlijk niet. Dit is echter tot op het moment dat de einddatum van de minilening overschreden wordt en er niets is terugbetaald, want dan zullen de kosten als een pijl omhoog gaan. Je kunt dus het beste zeer voorzichtig met de minilening omspringen. Een lening simulatie is zoals gezegd geen optie bij de minilening en daarnaast ook niet nodig. Voor andere leningen kan standaard wel een lening simulator worden ingezet en daarbij zal de lening simulatie ook echt wel nodig zijn voor het juiste inzicht.

Previous post:

Next post: